Франция е помолила Гугъл да премахне от интернет снимките на затвори, включително на този, от който тази година известен престъпник избяга с хеликоптер. Министърът на правосъдието Никол Белубе заяви, че е написала писмо до компанията с молба снимките на затвори да бъдат свалени, но от Гугъл все още не са предприели нищо.

"Не е нормално снимки на сгради, свързани с нашата сигурност сгради като затворите, да се намират в интернет", каза Белубе в интервю за радио Ер Те Ел.

"Писах на Гугъл с молба да премахнат снимките, но до този момент още нищо не се е случило. Може би ще се наложи да поискам среща с хората, на които писах", посочи министърът.

Говорителка на Гугъл заяви в отговор, че приложения като "Гугъл Карти" (Google Maps) и "Гугъл Земя" (Google Earth) показват снимки, които са поместени във външни за търсачката източници.

"Предадохме на нашите доставчици списък с местоположения и ги помолихме възможно най-бързо да предприемат необходимите действия, за да бъде спазен законът", допълни говорителката на компанията.