НОВИНИ

Франция помоли Гугъл да премахне снимките на нейни затвори

Франция е помолила Гугъл да премахне от интернет снимките на затвори, включително на този, от който тази година известен престъпник избяга с хеликоптер. Министърът на правосъдието Никол Белубе заяви, че е написала писмо до компанията с молба снимките на затвори да бъдат свалени, но от Гугъл все още не са предприели нищо.

bnt avatar logo
от БТА
16:20, 09.10.2018
Чете се за: 00:22 мин.
По света
франция помоли гугъл премахне снимките нейни затвори

"Не е нормално снимки на сгради, свързани с нашата сигурност сгради като затворите, да се намират в интернет", каза Белубе в интервю за радио Ер Те Ел.

"Писах на Гугъл с молба да премахнат снимките, но до този момент още нищо не се е случило. Може би ще се наложи да поискам среща с хората, на които писах", посочи министърът.

Говорителка на Гугъл заяви в отговор, че приложения като "Гугъл Карти" (Google Maps) и "Гугъл Земя" (Google Earth) показват снимки, които са поместени във външни за търсачката източници.

"Предадохме на нашите доставчици списък с местоположения и ги помолихме възможно най-бързо да предприемат необходимите действия, за да бъде спазен законът", допълни говорителката на компанията.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Застреляха 17-годишно момче в Монтана
Застреляха 17-годишно момче в Монтана
Решиха съдбата на разкопките край Благоевград, строежът на Струма продължава
Решиха съдбата на разкопките край Благоевград, строежът на "Струма" продължава