Протестите на "жълтите жилетки" изглежда не влияят на туризма в Париж. Местните власти там отчетоха, че броят на гостите на френската столица през първите шест месеца на тази година е почти същият като миналата. Франция е най-посещаваната страна в света. Миналата година беше отчетен рекордният брой от 89,4 милиона туристи.

17,28 милиона туристи са се посетили Париж от януари до юли.17,29 милиона те са били миналата година за същия период. Гостите са похарчили близо 10 милиарда евро.

Валери Пекрес, председател на Регионалния съвет на Ил дьо Франс: Миналата година ударихме исторически рекорд по брой туристи за втора поредна година.Надявам се 2019-та да е като 2018-та, независимо от жълтите жилетки и Брекзит.


© Снимки: БГНЕС

Намалели са единствено британските туристи. Ако рекордът се повтори, тази година в Ил дьо Франс, където е Париж ще дойдат 50 милиона души.

Валери Пекрес, председател на Регионалния съвет на Ил дьо Франс: Съществува проблемът дали има твърде много туристи в Париж. Смятам, че е въпрос на регулация. Свръхтуризъм има във Венеция и Барселона, това не е случаят с Париж.