НОВИНИ

Папа Франциск благодари на огнеборците, спасили "Нотр Дам"

Франция ще организира международен архитектурен конкурс за възстановяването на опожарената катедрала "Нотр Дам" в Париж. Решението е взето на заседание на правителството. Светът продължава да изказва своята съпричасност към французите. В специално обръщение от Ватикана папа Франциск благодари на огнеборците.

Ива Стойкова
от Ива Стойкова
15:45, 17.04.2019
Чете се за: 00:31 мин.
По света

Светът продължава да изказва своята съпричасност към французите.

В специално обръщение от Ватикана папа Франциск благодари на огнеборците.

По време на генерална аудиенция на площад "Св. Петър" в Рим папа Франциск изрази скръбта си и своята съпричастност към френския народ след опостушителния пожар в катедралата "Нотр Дам".

Светият отец пожела възстановителните работи да се превърнат в общо дело за възхвала и прослава на Бог. В своето послание той изказа благодарността си към пожарникарите, които не позволиха щетите да са още по-внушителни.

Папа Франциск: Скъпи братя и сестри, боли ме и се чувствам толкова близък до вас. Църквата е благодарна на всички, които направиха всичко по силите си, дори с риск за живота си, за да спасят катедралата."

Вчера следобед понтификът разговаря по телефона с френския президент Еманюел Макрон. В телеграма, изпратена до парижкия архиепископ монсеньор Мишел Опти, папата отправи пожелание "за общо сплотяване", за да бъде възстановено това "архитектурно бижу".

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Енергийните дружества искат драстично повишаване на цената на тока от 1 юли
Енергийните дружества искат драстично повишаване на цената на тока от 1 юли
Експерти смятат, че ЕС няма да се разпадне заради Брекзит
Експерти смятат, че ЕС няма да се разпадне заради Брекзит