НОВИНИ

Франция спасява завод на Алстом с поръчка на 15 високоскоростни влака

Френското правителство ще поръча днес 15 високоскоростни влака на Алстом (Alstom), за да бъде спасен един от историческите заводи на групата в град Белфор, застрашен от закриване. Това предаде Франс прес, позовавайки се на няколко източника.

франция спасява завод алстом поръчка високоскоростни влака
bnt avatar logo
от БНТ
13:48, 04.10.2016
Чете се за: 00:31 мин.
По света

Според тях Алстом се ангажира в замяна да инвестира 40 милиона евро на три етапа до 2020 година в завода в Белфор, който е люлката на високоскоростните влакове и където работят в момента над 400 души.
Поради липсата на достатъчно поръчки в началото на септември ръководството обяви, че спира производството в Белфор до 2018 година, ангажирайки се да прехвърли близо 400-те си служители в други свои предприятия във Франция. Тази новина обаче предизвика бурни протести в Белфор, а френският президент Франсоа Оланд поиска от министрите си, с които имаше кризисна среща, да спасят
завода в Белфор.
"Президентът на републиката ни постави цел и тя е да действаме така, че в Белфор железопътният бизнес на Алстом да бъде запазен", съобщи след срещата министърът на икономиката Мишел Сапен. Ние ще работим с депутатите, синдикалните организации, ръководството на Алстом и с всички, които могат да помогнат за спасяването на железопътния бизнес на Алстом в Белфор, допълни той.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
ЕК закри наказателна процедура срещу България в областта на околната среда
ЕК закри наказателна процедура срещу България в областта на околната среда
Сърбия: Европа ще връща мигрантите в България и Гърция
Сърбия: Европа ще връща мигрантите в България и Гърция