НОВИНИ

Франция срещу Белгия - в очакване на полуфиналната среща от Мондиала

Еуфорична надежда за победа - така Франция и Белгия, а с тях и целия свят, очакват полуфиналната среща от Световното първенство по футбол. Спортните екипи на БНТ също подгряват за този мач.

bnt avatar logo
от Екип на "По света и у нас"
18:10, 10.07.2018
Чете се за: 00:48 мин.
По света

Футболните специалисти определят този мач като финал преди финала. Букмейкърите са твърди и категорични, че Франция е фаворит за спечелването на световната титла. С малка преднина е Франция пред Белгия. Белгийците са прекалено мотивирани да стигнат до битката за трофея и то за първи път в историята си.

Роберто Мартинес - селекционер на Белгия: Футболистите извоюваха правото да играят на полуфинал, а сега ни очаква още едно грандиозно предизвикателство. А и опитът на Дешан никак не е за подценяване. В състава на Франция забележителното е, че огромният талант е в комбинация с баланс между отделните линии и изпълнители.

Победа за Франция тази вечер се очертава според две прогнози на неспециалисти - еленът Яша и роботът Бакстър. По различни методи и двамата "оракули", които се намират в Русия, предрекоха петлите да продължат съм финала.

Какви са настроенията на феновете в Белгия и Франция - обобщава ги Десислава Апостолова...

Франция и Белгия днес живеят изцяло с футбола. Цяла Белгия изживява нечуван подем и еуфория. Белгийците се готвят да напишат футболна история. Поне такава е заявката на белгийския национален отбор. Срещата е много важна, защото Белгия играе срещу Франция - големият съсед на Белгия. Половин Белгия говори френски. Мачът е много важен, защото част от играчите играят заедно във френското и английското първенство. Срещата довечера доминира абсолютно всичко тук в Белгия - дори срещата на НАТО и пристигането на Доналд Тръмп и Мелания Тръмп в Брюксел.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Преди голямата среща НАТО - Европейски съюз в Брюксел
Преди голямата среща НАТО - Европейски съюз в Брюксел
Съдът остави в ареста групата, подготвяла убийства на магистрати и полицаи
Съдът остави в ареста групата, подготвяла убийства на магистрати и полицаи