Неясна остава съдбата на автомобилния съюз "Рено" - "Нисан" - "Мицубиши" след ареста на председателя му Карлос Гон. Съветът на директорите на "Рено" се събира, за да обсъди действията на компанията.

Нарушаване на японските закони, укриване на данъци и използване на фирмени пари за лична облага. Прегрешения, заради които Карлос Гон може да получи 10-годишна присъда и да плати солидна глоба.

Японската прокуратура обяви, че разширява разследването и включва проверка и на обединението с "Рено". Появиха се съобщения, че с пари на компанията са били купени луксозни имоти на Гон във Франция, Бразилия, Ливан и Холандия.

Франция също проверява доходите на автомобилния бос, но засега не са открити данъчни нарушения. Държавата притежава 15% от акциите на "Рено". Френският министър на икономиката заяви, че трябва незабавно да се въведе временно управление на компанията.

БРЮНО ЛЬО МЕР, министър на икономиката на Франция: Карлос Гон не е в позиция да управлява групата.

В заводите на "Рено" притеснението за съдбата на компанията измести първоначалния шок от ареста на Гон.

Фабиен Гаш, член на синдикат: Обикновено, когато някой шеф сгреши, работниците плащат цената.

В Северно Токио, в завода на "Нисан', където се сглобяват луксозните модели, недоумението от постъпката на Гон не измества спомена как той е спасил японската компания.

Заради ареста на Гон, акциите на трите компании и днес продължиха да падат.

© БТА
Арестуваха шефа на "Нисан"

Арестуваха шефа на "Нисан"

Сериозен удар за "Нисан". Токийската прокуратура арестува шефа на компанията Карлос Гон, както и члена на съвета на директорите Грег Кели. Обвиненията...