НОВИНИ

Френска актриса обвини Роман Полански в изнасилване

Френската актриса и фотограф Валентин Моние обвини режисьора Роман Полански в изнасилване, извършено преди 44 години, съобщи „Le Parisien”

bnt avatar logo
от БГНЕС
13:12, 09.11.2019
Чете се за: 00:47 мин.
По света
френска актриса обвини роман полански изнасилване

Според твърденията на Моние, Полански я е изнасилил през 1975 г. Тя не е имала нито професионална, нито лична връзка с него и го е познавала бегло.

„Това не се случи по време на купон. Нямаше нито алкохол, нито наркотици”, заявява жената.

Случката се е разиграла по време на почивката ѝ в ски-курорт в Швейцария, в който се е намирал и режисьорът. Нейни приятели са я запознали с Полански и на следващия ден, когато са се возили заедно в лифта, той проявил интерес към готовността ѝ за физическа близост с него. Моние, тогава 18-годишна, отказала, но продължила да кара ски заедно с него. Вечерта, след като е била на ресторант с Полански и са се върнали в наетата от компанията хижа, той я изнасилил.

Желанието си да разкаже за случая 44 години по-късно Моние обяснява с новината за излизането на новия филм на режисьора „Офицер и шпионин” (J'accuse), разказващ на най-известния съдебен процес в историята на Франция срещу капитан Драйфус.

Валентин Моние обяснява, че не е подала оплакване срещу Полански на следващия ден след изнасилването, защото се е страхувала, че известният режисьор може да я убие, за да не бъде огласен случаят. Тя се е скрила при познат на Полански, който изразил готовност да свидетелства, ако случаят стигне до съд.

Полански има френско и полско гражданство. Заради повдигнати срещу него през 1977 г. в САЩ обвинения за изнасилване на непълнолетни, режисьорът се е установил във Франция, чиято конституция забранява екстрадиране на собствените ѝ граждани.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Захариева пристигна в Берлин за 30-годишнината от падането на Берлинската стена
Захариева пристигна в Берлин за 30-годишнината от падането на Берлинската стена
Премиерът Борисов разгледа напредъка на АМ Европа от въздуха
Премиерът Борисов разгледа напредъка на АМ "Европа" от въздуха