НОВИНИ

Дарителски кампании за полицаите, пострадали в протестите на „жълтите жилетки“

Повече от 1 милион евро са събрани за френските полицаи, пострадали при сблъсъци с протестиращи "жълти жилетки" в паралелни дарителски кампании - на полицията и на протестиращите - организирани в интернет.

bnt avatar logo
от БТА
19:21, 10.01.2019
Чете се за: 00:28 мин.
По света
дарителски кампании полицаите пострадали протестите жълтите жилетки

Дарителската кампания за полицията бе организирана като реакция срещу подобна кампания за бивш професионален боксьор, заснет да удря полицаи по време на протестите в Париж в събота.

Интернет платформата за набиране на средства „Леечи“ престана да набира средства за боксьора Кристоф Детингер, след като властите изразиха възмущение. Детингер е в ареста в очакване на съдебен процес идния месец по обвинения за нападение над държавни служители.

;

Консервативният адвокат Рено Мюзелие реагира, поставяйки началото на дарителска кампания в помощ на полицаите, пострадали от началото на протестите на 17 ноември. До днес в бяха събрали 1 милион евро.

Нови протести са планирани за тази събота, въпреки отстъпките, направени от президента Еманюел Макрон. Протестното движение на "жълтите жилетки" започна заради вдигането на данъците върху горивата, но прерасна в по-широко обществено недоволство от политиката на правителството.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Два дерайлирали вагона блокираха движението през гара Перник-разпределителна
Два дерайлирали вагона блокираха движението през гара Перник-разпределителна
Отпадна забраната за движение на дребни преживни животни заради чумата
Отпадна забраната за движение на дребни преживни животни заради чумата