НОВИНИ

Френски феминистки искат да се спре производството на еротични пощенски картички

Според асоциацията "Солидарни жени" се предлагат изображения, които показват представителките на нежния пол като сексуални обекти. Призивът идва в контекста на въведените скоро глоби за непристойно поведение спрямо жените.

bnt avatar logo
от Теодор Златков
22:40, 05.08.2018
Чете се за: 00:31 мин.
Още

Едни туристи им се радват, други - не толкова. А има и такива, които ги отричат. Картичките с пейзажи от курортите, съчетани с разголени хубавици. Това лято те са на прицела на феминистките, които ги заклеймяват като непристойни, нередни и обидни.

Карин Делахи, представител на френската феминистка организация "Солидарни жени": Ние искаме тези картички да не бъдат издавани и продавани. Те унижават жените и ги представят като предмети.

Повечето мъже, от друга страна, не намират сериозен проблем в продажбата и разпространението на тези колажи.

Мъж: Трябва да се приемат с чувство за хумор. В сравнение с онова, което виждаме в интернет, картичките изглеждат безобидни.

Френските феминистки обаче настояват за промяна в социалната нагласа към жените. Според тях този тип картички трябва да останат в миналото, а стъпка в правилната посока са новите мерки против подсвиркването и обидните подмятания на публични места, които предвиждат глоба от 90 до 750 евро във Франция.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Арестувани са шестима заподозрени за нападението с дронове срещу Николас Мадуро
Арестувани са шестима заподозрени за нападението с дронове срещу Николас Мадуро
Увеличава се броят на жертвите на земетресението в Индонезия
Увеличава се броят на жертвите на земетресението в Индонезия