НОВИНИ

Френски пътешественик измина 5 000 км с велосипед

Френцузин досега е изминал 5 хиляди километра с велосипеда си из цяла Европа. В момента е в България и екипът ни го настигна в Кресненското дефиле. Според Яник това е най-опасният участък, в който е попадал с колелото. Ето историята на френския пътешественик:

bnt avatar logo
от Антон Чавдаров
17:58, 30.07.2017
Чете се за: 00:45 мин.
Още

5 хиляди километра по-рано, през април, Яник бил в родния си дом в региона Нормандия, в Северозападна Франция. Оттам с велосипеда си за 90 евро тръгва за голямото пътуване. В България вече всичко му е износено и окъсано.

Яник лью Пленер: Веднъж да стигна до Пловдив и ще си купя обувки, гума, ръкавици, верига. Имам си резервни части, когато се наложи.

Яник кара бавно и снима всичко, което му хареса. В България е впечатлен от природата. Но в Кресненското дефиле Яник събира не особено приятни впечатления.

Яник лью Пленер: Ужасно е тук, много е опасно, минавал съм и през други места, но тук е просто уауууу. Много е тясно, няма пространство...

Яник казва, че на велосипеда си страх е изпитвал на много малко места, но Кресненското дефиле е едно от тях. Уплашен, но не от автомобили, е бил в Южна Америка по време на едно от предишните си приключения.

Яник лью Пленер: Когато минавах през Колумбия, Бразилия, Мексико, там трябваше да съм наистина нащрек. Ако отиваш на място като Никарагуа, Сан Салвадор, там трябва да си наистина винаги много много внимателен, защото стават много престъпления.

Приключенецът казва, че спи под звездите на палатка. Не знае кога ще се прибере у дома. Планира да включи България и в някое от следващите си пътешествия. Категоричен е обаче, че ще заобиколи Кресненското дефиле.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Топ 5 на фермерските пазари в София
Топ 5 на фермерските пазари в София
Туристи катастрофираха в Турция, най-малко 26 са ранени
Туристи катастрофираха в Турция, най-малко 26 са ранени