НОВИНИ

Френски турист загина след инцидент с летателен балон в Турция

Френски турист загина, а най-малко седем души бяха ранени, след като балон с горещ въздух се удари в далекопровод и се разби днес в популярния туристически район Кападокия в Турция, предаде Асошиейтед прес, като се позова на министерството на транспорта на Турция.

bnt avatar logo
от Източник: БТА
17:05, 09.04.2017
Чете се за: 00:28 мин.
По света
френски турист загина инцидент летателен балон турция

Министерството уточни, че с балона са излетели 20 души, сред които шестима чужденци. Летателното средство се е натъкнало на далекопровод при кацане в условия на насрещен вятър. Френски гражданин е загинал, а седем души, от които четирима турци и трима чужденци, са ранени, съобщи транспортното министерство. Турски експерти по гражданска авиация разследват инцидента. Валията на Невшехир Илхами Акташ съобщи, че 81 балона с горещ въздух са полетели днес в небето, откъдето туристите се наслаждават на историческите и природните забележителности на Кападокия.

Полетите с балони бяха временно спрени в сряда, заради лошо време, и бяха подновени вчера с позволението на авиационните власти, съобщи Анадолската агенция. Кападокия е популярна туристическа дестинация, известна с вулканичните си скални образования, подземни градове и скални църкви. В последно време станаха няколко инцидента с балони с горещ въздух.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Окончателно: Четири партии влизат в парламента в Армения
Окончателно: Четири партии влизат в парламента в Армения
Ислямска държава пое отговорност за двата атентата в Египет
"Ислямска държава" пое отговорност за двата атентата в Египет