Френските следователи са открили три самоделни взривни устройства, пистолет и ловджийски нож в супермаркета в град Треб, в който терористът Редуан Лакдим бе взел заложници, съобщи тв каналът БФМ-ТВ.

По-рано при обиск в дома, в който е живеел Лакдим, е намерена бележка, в който той заявява своята принадлежност към „Ислямска държава“. На 23 март в Каркасон 29-годишният Редуан Лакдим напада хора в автомобил, с цел да го открадне. При нападението водачът на колата е ранен, а пътникът в нея – убит.

Второто нападение Лакдим извършва недалеч от казарма за полицаи от специалните части, като открива огън срещу група трениращи. След това се отправя към близкия град Треб, където взима заложници в супермаркет.

Загиват трима души, включително и полицай, предложил да се размени с един от заложниците. По-късно терористът е ликвидиран при щурм на спецчасти. Спътниковият канал "Скай нюз Арабия" съобщи, че отговорност за серията нападения в южна Франция е поела групировката „Ислямска държава“.

Почина полицаят герой, който се размени със заложниците във Франция

Почина полицаят герой, който се размени със заложниците във Франция

Четирима загинали и 16 ранени, след вчерашното терористично нападение във френския град Треб. Рано тази сутрин почина жандармеристът-герой, който пред...