НОВИНИ

Фронтекс бие тревога за нарастване на бежанските потоци от Турция

Шефът на европейската гранична служба Фронтекс Фабрис Лежери бие тревога за значително нарастване на бежанските и миграционни потоци от Турция към Гърция, съобщава днес в. "Катимерини", като се позовава на Дойче веле. Френският ръководител на Фронтекс казал пред в. "Билд", че само през последните четири-пет седмици броят на новопристигналите от Турция бежанци и мигранти на гръцките острови е нараснал със 17 на сто.

bnt avatar logo
от Източник: БТА
10:45, 02.05.2018
Чете се за: 00:21 мин.
По света
фронтекс бие тревога нарастване бежанските потоци турция

Според Фабрис Лежери причината за това е значителният ръст на броя на бежанците и мигрантите от Иран, Ирак и Сирия, които през последните седмици са пристигнали в Турция.

Във връзка с това ръководителят на Фронтекс предлага граничната служба да бъде подсилена още повече, а също и да бъдат предприети по-драстични реадмисии, тъй като решенията за тях, взети на европейско ниво, са недостатъчни.

Външните граници на ЕС са под контрол, но миграционните потоци ще продължат, предупреждава още Фабрис Лежери, като пояснява, че много хора търсят закрила в Близкия изток, докато в Африка много икономически мигранти търсят по-добро бъдеще в Европа.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Бивши служители на Пикадили ще си получат неизплатените заплати
Бивши служители на "Пикадили" ще си получат неизплатените заплати
Премиерът Борисов се срещна с посланика на Великобритания у нас Ема Хопкинс
Премиерът Борисов се срещна с посланика на Великобритания у нас Ема Хопкинс