НОВИНИ

Фронтекс: Мигрантите имат нов маршрут за ЕС през Испания

Все повече мигранти проникват в Европейския съюз през новия маршрут от Мароко за Испания, предупреди директорът на Европейската гранична служба „Фронтекс“ Фабриче Леджери. „Ако ме питате, какво предизвиква най-голям страх в момента, ще ви отговоря: Испания“, каза той в интервю за „Велт ам Зонтаг“.

bnt avatar logo
от БГНЕС
13:11, 07.07.2018
Чете се за: 00:23 мин.
По света
фронтекс мигрантите имат нов маршрут испания

Само през юни броят на нелегалните преминавания на испанската граница от мигранти, идващи от Африка, е достигнал 6000. Половината от тях са мароканци, а останалите идват от Западна Африка.

Фабриче Леджери, „Фронтекс“: Ако цифрите по това направление продължат да растат толкова интензивно, както в последните месеци, тогава този маршрут ще стане ключов.

По данни на Международната организация по миграцията, през 2017 г. над 22 400 мигранти са дебаркирали на испанския бряг – почти три пъти повече, отколкото през 2016 г.

;

Фабриче Леджери подкрепя плана за откриване в африканските държави на лагери за спасени в Средиземно море мигранти. Идеята беше разработена на срещата на върха на ЕС, състояла се в Брюксел на 28 и 29 юни.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
До 20 юли приключват археологическите проучвания за трасето на АМ Струма
До 20 юли приключват археологическите проучвания за трасето на АМ "Струма"
 Лейла Хатауей откри фестивала А to JazZ в София
Лейла Хатауей откри фестивала А to JazZ в София