Дейв Грол се пошегува по повод отмененото участие на "Фу Файтърс" на фестивала Гластънбъри през 2015 г., докато бандата изнасяше концерт в рамките на тазгодишното му издание, съобщи Контактмюзик. Той заяви, че имало голям автомобилен трафик, който забавил появата му на фестивала.

© БТА

Преди две години групата бе принудена да отмени участието си във феста във фермата Уърти в Съмърсет, тъй като фронтменът ѝ счупи крака си, падайки от сцената по време на концерт в Швеция. "Забавих се с две години, съжалявам - каза Дейв.- Виновен е автомобилният трафик." Той освен това се изказа ласкаво за Флорънс Уелч, която замени бандата в изданието на феста през 2015 г. "Бях седнал в инвалидна количка и гледах шоуто по телевизията. Флорънс изпълни песента по-добре, отколкото ние някога сме го правили", поясни Грол.

Въпросната песен е "Times Like These". С нейното изпълнение бандата започна концерта си на тазгодишния фестивал. "Фу Файтърс" за трети път бе хедлайнер на фестивала Гластънбъри. Тя бе хедлайнер също през 2003 г. и 1997 г., а през 2011 г. зарадва феновете с изнедващата си поява на феста.

Кейти Пери приключи концерта си на феста, като от сцената се хвърли в тълпата и феновете си направиха селфита с нея. 32-годишната певица снощи дебютира на сцената Пирамидата на легендарния фестивал. Кейти изпълни хитовете "Chained to the Rhythm" и "Witness", а след това и други свои песни, сред които "Teenage Dream", "Roar", "I Kissed a Girl", "Swish Swish". Докато тя пееше на Пирамидата, Лиъм Галахър се качи на друга сцена и изпълни "Don't Look Back In Anger" в памет на жертвите на неотдавнашните терористични атаки в Манчестър и Лондон и на пострадалите от пожара в Гренфел тауър в британската столица.

© БТА