НОВИНИ

Футболът завладява Европа

От днес футболът завладява Европа. 24 отбора ще се борят за титлата на Европейското първенство във Франция. Откриването гледайте по БНТ 1 на живо тази вечер от Париж. А еуфорията на феновете вече изпълни френската столица.

bnt avatar logo
от БНТ
06:11, 10.06.2016
Чете се за: 00:45 мин.
У нас

Късно снощи хиляди се събраха на концерта на световноизвестния диджей Давид Гета, който освен автор и продуцент на музикалните композиции на Евро 2016, е и посланик на кампанията на УЕФА.

Давид Гета ще участва на живо и в церемониите по откриването и закриването на първенството, а официалната композиция UEFA EURO-2016 ще бъде водещ музикален мотив към всички събития в рамките на турнира. Случващото се на Евро 2016, може да научите от БНТ и от сайта sport.bnt.bg.

Френският президент Франсоа Оланд заяви, че държавата ще вземе всички мерки да отговори на стачките, които продължават да бушуват в страната преди откриването на първенството. Той отправи призив към всички френски граждани да проявят отговорност и да превърнат шампионата в национален празник.

Служителите в железопътния транспорт, обслужващ "Стад дьо Франс", където тази вечер се открива първенството, предупредиха, че масово ще стачкуват в днес. Въпреки това Оланд заяви, че обществените услуги ще бъдат гарантирани и че държавата ще изпълни всички свои задължения.

БНТ ще ви информира за всичко, което се случва на и извън стадионите на Евро 2016. Откриването на първенството може да гледате на живо по БНТ 1. Студиото започва в 20:30 часа, а първият мач Франция - Румъния e с начало 22:00 часа. Подробности за случващото се в лагерите на отборите преди мача очаквайте още следобед в 14:15 часа, когато започва предаването "Днес на Евро 2016".


Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Засилен полицейски контрол в курорта Слънчев бряг след стрелбата
Засилен полицейски контрол в курорта Слънчев бряг след стрелбата
Има обвинен в убийство по случая в Слънчев бряг
Има обвинен в убийство по случая в Слънчев бряг