Зам.-председателят на Националния предизборен щаб на БСП и член на Изпълнителното бюро Георги Свиленски коментира мотивите за подкрепата на левицата към кандидатурата на Мая Манолова за кмет на София. В студиото на "Още от деня" той заяви, че подкрепата не е безусловна, а основната цел е да промени модела за управление на столицата.

Мая Манолова имаше най-много номинации, трябваше да бъде извървян уставният път, обясни Свиленски.

Георги Свиленски, БСП: Това е абсолютно искрена, единодушна подкрепа, така че БСП излиза абсолютно мобилизирана и Мая Манолова може да разчита на една искрена подкрепа.

Нашите общински съветници ще изпълняват програмата и платформата на БСП. Мая Манолова е доказала, че може да мисли за гражданите. БСП иска да промени модела, който повече от 10 години задушава българското общество, допълни Свиленски.

Георги Свиленски, БСП: Разбира се, че нашата подкрепа не е безусловна. Ние заявихме, че има няколко неща, от които няма как да се отстъпи. Затова бяха проведени разговори, за да се стиковат и уточнят програмите.
БСП единодушно подкрепи Мая Манолова за кмет на София

БСП единодушно подкрепи Мая Манолова за кмет на София

Националният съвет на БСП подкрепи кандидатурата на бившия омбудсман Мая Манолова за кмет на София. Пленумът днес ще утвърди и предложените от местнит...

Искаме да постигнем резултатите от президентските избори, в случая смяна на кмета на град София, категоричен е Свиленски.

Георги Свиленски, БСП: Целта не е в кабинета на "Московска" 33 да седне червен градоначалник, а да променим модела. ГЕРБ започнаха от София и ще свършат със София.
Мая Манолова: Моделът за управление на София е генерално сбъркан

Мая Манолова: Моделът за управление на София е генерално сбъркан

"Решението да се кандидатирам за кмет на София узряваше бавно, това не е внезапен акт. Много направихме с моя екип в омбудсманството, но през последна...

Само с критикуване не се получава. Ние срещу всеки проблем ще посочваме и решението, заяви Свиленски на въпрос за акцентите на левицата в предизборната кампания.

Георги Свиленски, БСП: Нашите кандидати са млади хора, заредени с желание за победа, с желание да променят своето населено място.

Първо политически, второ икономически и на трето място, шпионски. Така Свиленски коментира скандала от изминалата седмица, свързан с движение "Русофили".

Вижте целия разговор във видеото!

Председателят на национално сдружение "Русофили" е обвинен за шпионаж

Председателят на национално сдружение "Русофили" е обвинен за шпионаж

Председателят на национално сдружение "Русофили" Николай Малинов е обвинен за шпионаж. Той е освободен от ареста срещу гаранция от 50 хил. лева, съобщ...