НОВИНИ

Габрово четвърти ден без парно

И Габрово е на студено - четвърти ден в града няма топлоподаване. Сигнал към БНТ подадоха недоволни жители, абонати на Топлофикация - Габрово, които са принудени да стоят на студено или да се отопляват на ток. В официално прессъобщение на сайта на дружеството е оповестено, че действително подаването временно е спряно за всички абонати на територията на града, заради авария. Хората, обаче, са категорични, че това не е първият подобен случай този зимен сезон и настояват за компенсации от "Топлофикация".

bnt avatar logo
от Зорница Илиева
09:14, 16.02.2017
Чете се за: 01:18 мин.
У нас

От дълги години семейството на Катя Иванова се отоплява на централно парно. Жената разказва, че този зимен сезон прекъсванията са започнали още от началото на топлоподаването и днес радиаторите също са студени.

Катя Иванова - жител на Габрово: - От кога нямате парно? - От 12 февруари. На сайта беше качена информация, че на 14 февруари ще бъде възстановено топлоподаването, което съответно на 14-ти не беше възстановено и имат нова информация на сайта, че пак има някаква авария и ще се постараят да я отстранят и да пуснат топлоподаване, но до към момента топло няма.

Така всеки ден жената е принудена да включва допълнително две електрически печки, за да се отоплява. Въпреки това температурата в дома ѝ е ниска. Няма и топла вода.

Катя Иванова - жител на Габрово: Сравнение с предишни години сега са и доста по-високи сметките, защото много често се налага да включвам и да се топлим. Това отоплително тяло се отразява съответно на измервателния уред, който е на парното, не изпарява ампулата. Значи аз един път ще платя парно и втори път плащам ток.

Недоволни от честото и продължително спиране на топлоподаването са и останалите абонати на "Топлофикация - Габрово". Хората са изнервени и са категорични, че ще търсят правата си!

Димка Лазарова - жител на Габрово: За да има някаква компенсация трябва да заведем колективен иск, защото аз примерно, ако реша да ги съдя изобщо няма да ми обърнат внимание трябва да бъде колективен този иск да се съберем няколко хора. Аз имам две деца и постоянно стоим на студено и плащам страшно много за отопление, пък дефакто нищо не ползвам от това парно.
Катя Иванова - жител на Габрово: Или да не си плащаме сега за февруари, примерно сега каква сметка да ми търсят да плащам при положение, че то няма парно! Но на посочените телефони обикновено никой не отговаря.

През целия ден вчера никой от ръководството на "Топлофикация - Габрово" не беше открит за коментар нито по телефона, нито на място. Охраната на входа на сградата обясни, че ръководството заседава в общината.

От общината, обаче, не потвърдиха тази информация, но обещаха на пресконференция днес да станат ясни причините, поради които габровци са без топла вода и парно. Проблем с топлоподаването има и в три габровски училища. Часовете са намалени, а заради прекъсванията, в началото на тази година беше обявена и извънредна дървена ваканция. Всички детски градини и ясли в града се отопляват с допълнителни електрически уреди.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Над 200 милиона долара обезщетение за насилие над деца в Австралия
Над 200 милиона долара обезщетение за насилие над деца в Австралия
​Топлофикация София представя методиката за обезщетяване на абонатите
"​Топлофикация София" представя методиката за обезщетяване на абонатите