НОВИНИ

Габрово все още е под засилено полицейско присъствие

Габрово е под полицейска охрана след снощното напрежение в града. Както знаете, трима роми пребиха продавач в магазин в Габрово, бяха арестувани, след това - освободени и по-късно - отново арестувани. Именно това изкара хора на улицата, стигна се и до сблъсъци. Преди час започна заседанието на съда, на което се разглеждат мерките за неотклонение на нападателите. Какво се случва днес в Габрово и очакват ли се нови протести - вижте в прякото включване на Мирела Дончева

bnt avatar logo
от Мирела Дончева
12:02, 11.04.2019
Чете се за: 00:40 мин.
У нас

И към този час в центъра на Габрово има засилено полицейско присъствие, както и присъствие на жандармерията.

Преди около час Районният съд започна да гледа мерките за постоянно задържане на тримата мъже от ромски произход, които в неделя късно вечерта пребиха служител в магазин в града.

По-рано през деня кметът на Габрово Таня Христова разпореди незабавно да бъдат съборени всички постройки, които са негодни за живеене и в тях може да се случи самонастаняване. Събарянето вече започна.

От Брюксел премиерът Борисов коментира ситуацията в Габрово и заяви, че е разпоредил на вътрешния министър да провери директора на областната дирекция на МВР в Габрово.

Бойко Борисов, министър-председател: Томислав Дончев е там. С Младен Маринов, Гребенаров пратихме, както и жандармерия, за да може да се запази спокойствието и живота и здравето на всички. Надявам се мерките, когато минат днес, тези виновни лица, независимо от какъв произход, български граждани са, да си понесат наказанията. Има ли избори етническо напрежение веднага се вдига и се търсят подобни прояви.

Прокуратурата в Габрово настоява за постоянен арест на тримата мъже. Те са криминално проявени.

Жителите на Габрово се готвят тази вечер в 18.00 часа да се съберат на централния площад за втори протест.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Каракачанов разкритикува местната власт заради напрежението в Габрово
Каракачанов разкритикува местната власт заради напрежението в Габрово
НАП започва проверки с прокуратурата на замесени в скандала с имотите на властта
НАП започва проверки с прокуратурата на замесени в скандала с имотите на властта