НОВИНИ

Габрово на протест срещу местната "Топлофикация"

Кметът на Габрово и абонати на местната "Топлофикация" излизат на протест срещу дружеството след като градът остана без парно няколко поредни дни. От "Топлофикация" не дават обяснение за аварията, нито казват кога ще бъде отстранена.

bnt avatar logo
от БНТ
06:16, 17.02.2017 (обновена)
Чете се за: 00:33 мин.
У нас

Заради спряното парно часовете в три училища са намалени, а детските градини и ясли се отопляват на ток. Ниските температури в обществените сгради стават причина и за отлагането на културни и спортни събития. От началото на отоплителния сезон прекъсванията на топлоподаването в града са над 20, отчитат от общината.

По думите на кмета на Габрово Таня Христова местната "Топлофикация" е собственост на частна фирма, регистрирана в Кипър. Заради липсата на информация от общината ще заведат дело срещу ръководството на „Топлофикация - Габрово".

Таня Христова - кмет на Габрово: "Това е нетърпима ситуация в момента. Освен зимата на 2017-та година, на нас ни предстоят да посрещнем и следващи зими. И трябва да имаме информация какви са плановете на "Топлофикация", за да може всеки един от нас - било частен или обществен абонат, да предприеме действия, които да гарантират нормални условия през зимата. Засипана съм от жалби на хора, които се оплакват, че децата им са болни и не могат нормално да ходят на училище и в крайна сметка, плащайки сметките си те нищо не получават като услуга.
Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Турските власти са открили 600 кг хероин на ГКПП Гюрбулак
Турските власти са открили 600 кг хероин на ГКПП "Гюрбулак"
Премиерът Огнян Герджиков представя резултатите от проверките в министерствата
Премиерът Огнян Герджиков представя резултатите от проверките в министерствата