„Габрово – от сериозното до смешното“. Това е името на изложбата, която беше открита тази вечер в Русенската художествена галерия. Тя включва 30 фотографии на Радослав Първанов и 35 хумористични снимки от художествения фонд на Дом на хумора и сатирата в Габрово. Идеята за експозицията е на професора от Русенския университет Венелин Терзиев.

Габрово

Радослав Първанов е на 23. С фотография се занимава от 2010-а година. Това е първата му самостоятелна изложба. Избрал е с нея да покаже красотата на родния си град Габрово. В обектива му попадат панорамни изгледи и емблематични сгради от българската столица на хумора. Твърди, че е най-трудно да уловиш детска усмивка. Говори с много страст за последния си проект – фотографии на красиви българки в традиционни носии на ключови за историята на страната ни места.

Радослав Първанов – фотограф
„Искам така да направя нещата, че да достигна до много хора и да повдигна духа на така позатихналите патриотични чувства на българина в тези трудни времена, лишени от ценности при младите.”

Наред с фотографиите на Радослав Първанов през следващите две седмици русенци ще могат да разгледат в голямата зала на Художествената галерия и 35 хумористични снимки. Дело са на 19 фотографи от България, Германия, Швейцария, Литва, Русия и Иран. Те разкриват друг поглед към столицата на хумора и са част от художествения фонд на Дом на хумора и сатирата в Габрово.