Габрово започва проект за градско развитие за над 11 милиона лева. Ще бъдат благоустроени източната градска улица, районът около Шиваровия мост, ще бъде изграден и нов пешеходен мост над река Янтра. Паркът „Колелото” също ще бъде обновен.

Габрово

Най-доволни от реконструкцията в района на Шиваровия мост са шофьорите. Проблемът с недостатъчното места за паркиране в Габрово е от години. В града все още няма и синя зона. След приключването на строителните дейности жителите и гостите на града ще могат да спират автомобилите си на новите паркинги, които ще бъдат изградени в близките междублокови пространства.

Таня Христова – кмет на Габрово
„До Шиваров мост се благоустрояват междублоковите пространства, създава се нова организация за паркиране на автомобили, изграждат се няколко детски площадки и се благоустроява тротоарната част.”

В момента се укрепва и речното корито на Янтра, за да се избегне рискът от наводнения, тъй като при последното през 2016 година бяха нанесени щети за 1 милион лева на инфраструктурата в Габрово. Очаква се строителните дейности по облагородяването на градската част да приключат в края на годината.