НОВИНИ

"Галъп интернешънъл": Президентът Радев се ползва с най-високо доверие

Спад на доверието в институциите у нас отчита декемврийското изследване за обществените нагласи на агенция "Афис". Според проучването на "Галъп интернешънъл", проведено този месец, в края на годината доверието в президентската институция е очаквано високо; парламентът е с по-нисък рейтинг от правителството.

Альоша Шаламанов
от Альоша Шаламанов
18:30, 17.12.2017
Чете се за: 00:43 мин.
У нас

Рейтингът на парламента намалява с 3, а на правителството с 1% Доверието в президентската институция е най-голямо и остава без промяна, сочи проучването на АФИС.

Според "Галъп интернешънъл" доверието към кабинета е било устойчиво през цялата година. Известно укрепване на доверието в парламента отчитат социолозите, но в последните месеци се забелязва разколебаване.

Според "Афис" рейтингът на армията, синдикатите и медиите спада. Доверието в съдебната власт остава ниско. Увеличават се обаче, хората, които вярват на ЕС.

Бойко Борисов и Корнелия Нинова се ползват с доверието на по-голямата част от избирателите на ГЕРБ и БСП, сочи изследването.

По данни на "Галъп", Борисов е сред харесваните политици и е успял бързо да подобри рейтинга си, след загубата на президентските избори. Корнелия Нинова също събира по-голяма подкрепа в сравнение с миналата година. С по-висок рейтинг е и Красимир Каракачанов.

Президентът се ползва с най-високо доверие, според "Галъп", вицепрезидентът също се нарежда сред харесваните политици.

Увеличава се усещането за политическо напрежение сред населението, коментират от "Афис". Расте и борят на хората, които смятат, че са нужни нови избори.

Ако вотът беше днес, в парламента биха влезли ГЕРБ, БСП, ДПС и Обединените патриоти. Проучването на АФИС е направено със собствени средства в рамките на изследователската програма на агенцията.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Самотата е толкова вредна, колкото изпушването на 15 цигари на ден
Самотата е толкова вредна, колкото изпушването на 15 цигари на ден
Силистренци готвят протест заради новата по-висока цена на водата
Силистренци готвят протест заради новата по-висока цена на водата