НОВИНИ

"Газпром" отчете нов рекорд в газовите доставки за Европа

На 27 януари "Газпром" постави нов исторически денонощен рекорд за износ в страни извън т. нар. близка чужбина на Русия - извън постсъветското пространство. На потребителите бяха изпратени 636,4 милиона куб. м газ, съобщи руският газов холдинг.

bnt avatar logo
от Източник: БТА
17:40, 28.01.2017
Чете се за: 00:31 мин.
По света
газпром отчете нов рекорд газовите доставки европа

Текущата седмица е рекордна за "Газпром", който вече четвърти ден поред постига нови абсолютно максимални доставки в Европа за денонощие, изтъква компанията.

По нейни данни през януари стабилно са купували все повече руски газ Унгария - с 11,2 на сто повече от същия период на м. г., Сърбия - с 5,1 на сто и България - с 15,9 процента.

Шефът на борда на "Газпром" Виктор Зубков съобщи по-рано, че като цяло доставките на руски газ за т.нар. "далечна чужбина" през 2017 г. може да бъдат по-големи, отколкото миналата година, макар това да зависи от множество фактори. От 1 до 23 януари 2017 г. "Газпром" повиши износа на газ за страни извън ОНД с 23,7 на сто, или с 2,7 милиарда куб. м, като изнесе общо 14,1 милиарда куб. м.

През 2016 г. "Газпром" увеличи доставките на газ в страни извън ОНД с 12,5 на сто в сравнение с 2015 г., като изнесе над 179,3 милиарда куб. м, което бе исторически максимум, отбелязва ТАСС.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Гръцките фермери и днес продължават с протестите
Гръцките фермери и днес продължават с протестите
Оланд призова Европа да отговори с твърдост на Доналд Тръмп
Оланд призова Европа да отговори "с твърдост" на Доналд Тръмп