НОВИНИ

Газпром ще продължи да обсъжда участие в ирански проекти

Делегация на Газпром начело със заместник-председателя на управителния съвет Виталий Маркелов ще посети Техеран през първото десетдневие на декември, за да продължи преговорите за участие на руската компания в ирански газови проекти.

bnt avatar logo
от Източник: БТА
13:17, 12.11.2016
Чете се за: 00:27 мин.
По света
газпром продължи обсъжда участие ирански проекти

Маркелов се срещна вчера с иранския заместник-министър на петрола Амир Хосейн Заманиния, който бе на визита в Москва. Заместник-министърът заяви, че газовият холдинг се интересува от разработването на газови находища в Залива, а също и от изпълнението на проекти за втечнен природен газ.

На 10 ноември заместник-министърът на енергетиката Кирил Молодцов съобщи, че руските компании Роснефт, Газпром, Лукойл, Газпром нефт, Зарубежнефт и Татнефт вече са съставили списък с интересните за тях находища в Иран.

Представянето на новия вид петролен договор за руските компании ще се състои в Техеран на 17 ноември.

През февруари ръководителят на Националната иранска газова компания (NIOC) Хамид Реза Араки обяви, че Иран е активизирал сътрудничеството си с Газпром, като газовият гигант е сформирал пет съвместни комитета - по инвестициите, по ремонтните дейности, по обслужването, по съхранението и по преработката на петрол и газ.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Словенските полицаи три месеца са взимали по-високи заплати заради грешка
Словенските полицаи три месеца са взимали по-високи заплати заради грешка
Прощаваме се с Бисер Киров
Прощаваме се с Бисер Киров