НОВИНИ

ГДБОП неутрализира престъпна група, занимавала се с трафик на хора

Служители на ГДБОП неутрализираха организирана престъпна група, занимавала се с трафик на хора.

гдбоп неутрализира престъпна група занимавала трафик хора
bnt avatar logo
от БНТ
09:47, 31.05.2018
Чете се за: 00:32 мин.
У нас

Специализираната полицейска операция, реализирана под ръководството на Специализираната прокуратура, е проведена в рамките на водено следствено дело. В хода на разследването е идентифицирана организирана престъпна група, която се е занимавала с нелегално превеждане през граница на чужди граждани и е подпомагала пребиваването им в страната и извеждането им от България.

При операцията са извършени процесуално-следствени действия на четири адреса на територията на Долни Дъбник, Криводол, Ботевград и с. Новачене, откъдето са иззети множество мобилни телефони и други вещи, съотносими към извършваните престъпления, съобщиха от МВР.

За срок до 24 часа са били задържани осем участници в групата. С решение на прокуратурата на петима от тях – И.И. /49г./, С.С. /29г./, Г.Г. /42 г./л Л.Б. /40г./ и П.Х. /41г./, са повдигнати обвинения и им е наложена мярка за неотклонение до 72 часа.

След изтичане на този срок на трима от задържаните е наложена постоянна мярка „задържане под стража“, а на другите двама – „парична гаранция“ в размер на 10 000 лева на всеки. Работата по документирането на случая продължава под наблюдението на Специализираната прокуратура.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Три африкански страни с интерес към привличане на български инвестиции
Три африкански страни с интерес към привличане на български инвестиции
След срещата Борисов - Путин: Коментар на Андрей Райчев и Антоний Гълъбов
След срещата Борисов - Путин: Коментар на Андрей Райчев и Антоний Гълъбов