ГДБОП и специализираната прокуратура разбиха 2 организирани престъпни групи за производство и разпространение на синтетични наркотици. При акцията са задържани шестима души.

Групите са действали на територията на Костинброд и Софийска област и планирали да разширят дейността. За целта полагали сериозни усилия да повишат уменията си в приготвяне на синтетични наркотици. При обиските са намерени учебници по химия.

старши комисар Стоян Темелакиев - зам.-директор на ГДБОП: И макар че лидерът на групата и брат му са с основно образование - спокойно мога да кажа,че познанията им по отношение на този вид наркотици са много добри.

ГДБОП следи групата за производство на наркотици от миналата година. Тя си сътрудничила с друга, която пласирала дрогата. Количествата, които приготвяли и продавали били съобразени с нуждите на пазара.

Даниела Начева - зам. - административен ръководител на Специализираната прокуратура: Съответно е имало разлика дали се касае за почивен или работен ден. В съботните дни количествата са били двойни.


© МВР

Групите разпространявали дрога и сред непълнолетни. При обиските на различни адреси и автомобили са открити кокаин амфетамини , марихуана и оборудване за производство на синтетични наркотици.

Евгения Станкова - наблюдаващ прокурор: Колби, везни, различни неща, в които могат да бъдат забъркани и приготвени наркотични вещества.

И шестимата задържани са осъждани, част от тях и за разпространение на наркотици.

© МВР
© МВР
© МВР