НОВИНИ

ГДБОП разби група за производство на фалшиви пари и амфетамини

Петима са задържани за производство на амфетамин, фалшиви долари и евро. Акцията е на ГДБОП под наблюдението на спецпрокуратурата. Престъпната група е действала на територията на Казанлък, Стара Загора и Габрово. Имала е собствен цех за производство на метаамфетамин. Дрогата е била разпространявана предимно в Казанлък и Стара Загора.

Явор Симов
от Явор Симов
18:09, 15.12.2017
Чете се за: 00:28 мин.
У нас
Иван Гешев - ръководител на спец прокуратурта: Най-интересните неща, които са иззети - в момента се измерват над 1 кг пико или казано по друг начин метаамфетамин, пушка помпа, незаконно притежавана, множество боеприпаси за нея, полицейски униформи, прекурсори, марихуана.

Ръководителят на групата е развивал и самостоятелна дейност за производство на фалшиви долари и евро. Той вече и бил осъждан като фалшификатор, като е излежал 3 г и половина в затвора. След освобождаването си възстановява отново престъпната си дейност. Оборудва производствен цех в Габрово. Печатната машина, плаките и хартията били с изключително високо качество.

Ивайло Спиридонов - директор на ГДБОП: Аз се радвам, че колегите съумяха да изберат точния момент, преди тази печатница да започне да бълва фалшиви банкноти не само в България, а и в целия свят.

Цялата информация за печатницата за фалшиви пари е докладвана на партньорските ни служби.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Протести в столицата заради обявеното поскъпване на водата
Протести в столицата заради обявеното поскъпване на водата
Емил Кошлуков заема поста на програмен директор на БНТ1 от 18 декември
Емил Кошлуков заема поста на програмен директор на БНТ1 от 18 декември