НОВИНИ

ГДБОП разби лихварска банда, тормозела хората от Сливенска област

ГДБОП разби лихварска банда, тормозела с особено жестоки методи хората от Сливенска област. Акцията е била под прякото наблюдение на специализираната прокуратура. С постоянна мярка задържане под стража са 3-ма от групата. Другите двама са направили самопризнания пред съдия и за момента са на свобода.

Явор Симов
от Явор Симов
22:17, 10.04.2017
Чете се за: 00:37 мин.
У нас
гдбоп разби лихварска банда тормозела хората сливенска област

Групата е действала от началото на 2016 година. Раздавала е кредити между 500 и 1000 лева. При обиските са открити маски, боксове, железни палки, 14 тетрадки с имена на длъжници, както и договори за кредити и запис на заповеди. При невръщане на парите в срок групата е пребивала и унижавала длъжниците.

Старши комисар Стоян Темелков - заместник-директор на ГДБОП-МВР: Пребиват се брутално, влиза се в дома му, взимат се телевизори, техника и се изнасят, тоест освен всичко това те са действали и като съдия изпълнители.

До момента са разпитани повече от 30 потърпевши. На място в Сливен са били командировани заместник-главния прокурор Борислав Сарафов заедно със шефа на спец прокуратурата Иван Гешев.

Иван Гешев - ръководител на спец прокуратурата: Според доказателствата, с които разполагаме освен с насилствени действия за отпуснати кредити, групата се е занимавала с трафик на хора и наркотици.

По данни на разследващите групата е организирала транспортирането на жени до Холандия с цел проституция.

До момента са разпитани повече от 30 потърпевши. На място в Сливен са били комендировони заместник-главния прокурор Борислав Сарафов заедно със шефа на спец прокуратурата Иван Гешев.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
51% от българите се определят като религиозни
51% от българите се определят като религиозни
Двама са задържани за убийство на таксиметров шофьор до варненско село
Двама са задържани за убийство на таксиметров шофьор до варненско село