Разследващите български и румънски журналист не са били арестувани. Това заяви днес директорът на ГДБОП Иван Спиридонов. По сигнал на репортерите, в София е бил задържан автомобил с документи, подготвяни за изгаряне. Книжата са иззети и се проверяват в Столичната дирекция на вътрешните работи. Отделно Районната прокуратура в Радомир разследва случая с опожарените документи край село Егълница.

Според Ивайло Спиридонов издаването на заповед за арест на журналистите е законова процедура, но реално такъв не е имало.

Ивайло Спиридонов - директор на ГДБОП: Разбира се, че не са били арестувани. Те са били помолени да дойдат по простата причина, че има журналисти в района на местопроизшествието, а ние не знаем какво правят там. Задържани са с белезници от патрула, понеже не познава хората. В момента, в който идват служители на ГДБОП и са представили картите си, вече журналистическите, те са освободени.
Двама журналисти и адвокат бяха задържани по време на тяхно разследване

Двама журналисти и адвокат бяха задържани по време на тяхно разследване

Български и румънски журналисти и адвокат са били временно задържани в РПУ Радомир по време на свое разследване. Още на 11 септември журналистите пода...

ГДБОП и други пъти е получавала информация от сайта „Бивол“ и се е съобразявала с нея, коментира Спиридонов.

Ивайло Спиридонов - директор на ГДБОП: Не мога да си обясня сега обаче цялата ситуация. Затова казах, че в крайна сметка някой се опитва да гледаме един филм с измислен сценарий.

Шефът на ГДБОП заяви, че не дължи извинение на никого,но вси пак се е извинил на главния редактор на сайта за забавеното освобождаване на журналистите.

Прокуратурата възложи на ДАНС проверка по публикации в сайта „Бивол“

Прокуратурата възложи на ДАНС проверка по публикации в сайта „Бивол“

Софийска градска прокуратура възложи на Държавна агенция „Национална сигурност" извършването на проверка по повод публикация в сайта „Биволь" - „ДжиПи...