НОВИНИ

ГДБОП задържа двама мъже, разпространявали материали с детска порнография

Поредните реализации по противодействие на престъпна дейност, свързана с разпространяване на видеоклипове с детска сексуална експлоатация в интернет пространството, са реализирани в София и с. Гложене, Врачанско. В хода на специализирана операция на територията на столицата на 1 юни в дома си е задържан 31-годишният с инициали П.П. Това съобщиха от пресцентъра на МВР.

bnt avatar logo
от Агенция "Фокус"
11:39, 07.06.2017
Чете се за: 00:30 мин.
У нас
гдбоп задържа двама мъже разпространявали материали детска порнография

При последвалите процесуално-следствени действия на адреса е иззет компютър, в хард диска на който били открити файлове с детска порнография и множество специализирани програми, чрез които тези материали са били обменяни с други потребители по света. По първоначални данни П.П. се е занимавал с престъпната дейност от близо четири години. По случая е образувано досъдебно производство, а работата по него продължава под наблюдението на Софийска районна прокуратура.

Досъдебно производство за аналогично престъпление е образувано и срещу 28-годишен жител на с. Гложене, Врачанско. От дома му служителите на сектор „Киберпрестъпност“ в ГДБОП са иззели настолен компютър, лаптоп и две флаш памети, съдържащи файлове с материали с детска сексуална експлоатация. Назначени са експертизи, с цел доказване престъпната дейност на задържания. Случаят е докладван на прокуратурата, образувано е досъдебно производство за извършено престъпление по чл. 159, ал.4, вр. ал. 2 от Н.К. Работата на разследващите продължава под ръководството на Районна прокуратура – Козлодуй.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Взривове край гробницата на Хомейни и в иранския парламент
Взривове край гробницата на Хомейни и в иранския парламент
Още четири детски градини в община Дупница преминават на по-ефективно отопление
Още четири детски градини в община Дупница преминават на по-ефективно отопление