НОВИНИ

Ген. Михо Михов: АБВ не провокира нестабилност

“Нямаме амбиция да разцепваме управляващото мнозинство, макар че гласувахме “въздържал се”, заяви ген. Михов пред водещия Димитър Цонев. “Нямаме за цел да провокираме нестабилност. Напротив – искаме да укрепваме доверието в многото партии, които са в управлението с ясен знак, че проблемът го има и ние търсим хората, които ще разрешат проблема”, подчерта ген. Михов.

ген михо михов абв провокира нестабилност
bnt avatar logo
от БНТ
19:01, 03.02.2016
Чете се за: 00:46 мин.
У нас

Меглена Кунева ще трябва да изпълнява Закона за предучилищното и училищно образование, който беше предложен от ПП ГЕРБ. Ако изпълнява поетите ангажименти, тя ще получи подкрепата на АБВ, каза депутатът от АБВ и председател на парламентарната комисия по отбрана ген. Михо Михов в коментара си за избора на Меглена Кунева за министър на образованието.
Според него когато правителството работи повече от година, договорките даден министър да е от точно определена сила трябва да отпаднат. В Образователното министерство са нужни лидери-професионалисти, защото там реформата не е започнала сериозно, каза той, обяснявайки защо неговата партия не подкрепи номинацията на Кунева за министерското кресло в МОН. АБВ не е имала възможност да я обсъжда, а и в Съвета за развитие не е коментирано кой е подходящ за министър на образованието, подчерта ген. Михов и добави, че не е коментирано партията да издигне своя кандидатура, въпреки че в кръговете около нея има хора, подходящи за този поста.
В плана на Народното събрание вече фигурира Законът за изменение и допълнение на Закона за отбраната и въоръжените сили, съобщи депутатът. АБВ и парламентарната група критикуваха този закон и аз и днес считам, че той не ни беше нужен, заяви той и предложи да бъде оттеглен или поне да не се прилага. Според Конституцията въоръжените сили на България гарантиран суверенитетът на държавата, а с този закон отдава суверенитът, подчерта ген. Михов и припомни, че не е имало обществено обсъждане на законопроекта.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Проучване на Алфа рисърч за проблемите в образованието
Проучване на Алфа рисърч за проблемите в образованието
Ансамбъл Филип Кутев иска адекватно финансиране
Ансамбъл "Филип Кутев" иска адекватно финансиране