НОВИНИ

Ген. Васил Василев: Расисткият скандал у нас е преекспониран

След мача България-Англия се очаква решението на УЕФА относно расисткия скандал. Какво ще е наказанието към страната ни и къде са грешките при контрола, в Сутрешния блок на БНТ коментира генерал Васил Василев - бивш началник на Национална полиция.

bnt avatar logo
от БНТ
08:57, 29.10.2019
Чете се за: 00:33 мин.
У нас

Дисциплинарната комисия на УЕФА ще заседава относно расисткия скандал у нас, като според генерал Василев със сигурност ще ни бъде наложено наказание, но не се очаква то да е голямо.

Генерал Васил Василев, бивш началник на Национална полиция: Според мен ще сложат едно наказание, не вярвам да е някакво тежко максимално наказание, защото този проблем, за който ние сме изправени, 2-3 дена след това възникна в самата Англия. На вътрешното им първенство прекъсват мача с много сериозни атрибути на расизъм. В България расизъм няма по футболните терени. Хулиганщина, вандалщина и използване на пиротехнически техники - има.

Генерал Василев смята, че расисткият скандал у нас е преекспониран, защото чуждестранните футболисти у нас не са обект на расистки обвинения. Обвинения срещу страната ни ще има и за освиркване на химна на Великобритания.

За него агресията е причинена от възпитанието на агресорите. 78 са административно-наказателните присъди наложени до мача ни с Англия у нас. Според него най-важното е да се засили контрола по време на мачовете.

Вижте повече във видеото.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Дете почина след хранително натравяне в Кардам
Дете почина след хранително натравяне в Кардам
​Хонконг изпадна в рецесия
​Хонконг изпадна в рецесия