Съветът за електронни медии даде срок до края на следващата седмица на генералният директор на БНР Светослав Костов да подаде оставката. Ако това не се случи, ще бъде задвижена процедура за предсрочно прекратяване на мандата му.

СЕМ даде 7-дневен срок на Светослав Костов да подаде оставка

СЕМ даде 7-дневен срок на Светослав Костов да подаде оставка

Съветът за електронни медии даде днес срок до края на следващата седмица генералният директор на БНР Светослав Костов да си подаде оставката. Ако това...

Решението за това беше прието единодушно от СЕМ с 4 гласа „за", на заседанието не присъства Бетина Жотева. Пред БНТ Светослав Костов каза, че няма да подава оставка.

Редколегията на БНР не се е събирала, за да обсъди новата ситуация, а журналистката Силвия Великова заяви пред БНТ, че засега се въздържа от коментар.

София Владимирова, председател на СЕМ: Съмненията за натиск и ограничаване на свободата на словото са недопустими. Доверието на СЕМ в неговото ръководство очевидно е загубено. По-лошо е обаче, че е загубено доверието на работещите в БНР в неговото ръководство. Няколко пъти тук говорехме за поемане на отговорност. Тя се поема по един единствен начин - с оставка. И аз очаквам генералният директор на БНР да поеме своята отговорност по този начин.
Светослав Костов, генерален директор на БНР: Оставка нямам намерение да подавам. Чух част от мотивите на хората от Съвета за електронни медии. Какво ще правя? Ще продължа да работя по начина, по който работим заедно с екипа ми. На мене ми е интересен и един друг въпрос - защо при наличие на прокурорска проверка, която тече в момента, защо при наличието на анкетна комисия в НС, защо при тези проверки, които предстоят, защо при предизборна кампания изобщо се стига до там СЕМ да поставя в ултимативен срок своите искания към генералния директор и ръководството на БНР.
© БГНЕС - Архив