НОВИНИ

Генералният секретар на НАТО отива в Анкара за среща с Ердоган

Генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг днес и утре ще бъде в Турция, където ще има срещи с президента Реджеп Ердоган, с министъра на външните работи Мевлют Чавушоглу и министъра на отбраната Нуретин Джаникли. Срещите стават само ден след извънредно заседание в щаб-квартирата на НАТО в Брюксел.

bnt avatar logo
от БГНЕС
09:11, 15.04.2018
Чете се за: 00:30 мин.
По света
генералният секретар нато отива анкара среща ердоган

Страните-членки на НАТО напълно подкрепиха ракетните удари на САЩ, Великобритания и Франция в Сирия, заяви Йенс Столтенберг след извънредното заседание на Съвета на Северноатлантическия алианс. „Всички членове на алианса подкрепиха ударите в Сирия“, каза той.

Столтенберг смята, че тези удари няма да попречат на политическото урегулиране в Сирия.

Йенс Столтенберг, генерален секретар на НАТО: Не, точно обратното, ако ние мълчаливо гледахме как се използва химическо оръжие, това можеше да подкопае политическия процес. Ние ясно изразихме подкрепа за политическия процес, няма военно решение на конфликта.

Ударът на САЩ и техните съюзници е отслабил потенциала на Дамаск да използва химическо оръжие, смята Столтенберг и приветства пристигането на експертите от ОЗХО в Сирия, но смята, че тяхната мисия няма да може да проясни напълно ситуацията с химическата атака, за която се твърди, че е извършена в сирийския град Дума на 7 април.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Портрети, вдъхновени от творчеството на Рембранд, гостуват в НХА
Портрети, вдъхновени от творчеството на Рембранд, гостуват в НХА
Бон Джоуви влиза в Залата на славата на рок енд рола (СНИМКИ)
Бон Джоуви влиза в Залата на славата на рок енд рола (СНИМКИ)