Стотици различни лодки от всички класове могат да се видят в италианския град Генуа на едно от най-големите изложения за плавателни съдове в света. Обратно на прогнозите за намаляване на интереса към яхтите заради икономическата криза, изложението бележи ръст на участниците.

Италия е известна с вкусната си храна, бързите си коли и историческите забележителности. Малко хора обаче обръщат внимание на майсторството и традициите, които те имат в корабоплаването и любовта към морето. 57-то изложение на лодки в Генуа събра над 880 компании, 1 100 лодки и повече от 120 хиляди посетители в изложбения център Фиера ди Дженоа.

"Перлата" на изложението ще бъде ЕмСиУай 96. Яхтата, която е дело на компания "Монте Карло" е пригодена за дълги океански плавания, има по-високи бордове от стандарните, както и широка надвиснала странична палуба. Повишението на бройката на участниците в изложението, посетителите и фирмите, които представят яхтите си показва, че световната икономическа криза е приключила, поне що се отнася до този доходоносен бизнес.