НОВИНИ

​Георг Георгиев: Дължим пълна информация на обществото за сделката с ЧЕЗ

Днес стана ясно, че ЧЕЗ ще проучва възможностите българската държава да влезе в сделката по продажбата на българския клон на компанията. В студиото на "Още от деня" темата коментира заместник-министърът на външните работи Георг Георгиев.

bnt avatar logo
от БНТ
18:37, 09.03.2018
Чете се за: 00:39 мин.
У нас

На въпрос дали може тази сделка, която започна като отношение между два частни субекта да се превърне в българо-чешки проблем, на правителствено ниво, Георгиев заяви, че от гледна точка на политиката, не се крие такъв риск и допълни:

Георг Георгиев, зам.-министър на външните работи: Знаете, че имаше моментална реакция на правителството. Също така премиерът Бойко Борисов проведе разговор със своя чешки колега, така че да се стигне до същината на това, което се е случило. Ние напълно разпознаваме, че темата е чувствителна и важна за българското общество и ние дължим пълна информация. Всички действия, които биха могли да бъдат предприети от българската страна, тъй като става въпрос за сделка между два частни субекта, бяха направени и от тук насетне следим темата в развитие.

Георг Георгиев каза още, че тогава, когато има диалог, тогава, когато се водят разговори, тогава, когато се търси истината и не се спекулира с нея, няма никакво основание да се смята. Именно затова казвам, че проведените разговори с чешките власти са доказателство за нашия добър подход да намери разрешение, допълни заместник-външният министър.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
​Германските социалдемократи представиха своите министри в кабинета на Меркел
​Германските социалдемократи представиха своите министри в кабинета на Меркел
Майките в Добрич помогнаха на млад мъж
"Майките в Добрич" помогнаха на млад мъж