НОВИНИ

Георг Георгиев се срещна с българската общност в района на Торонто

"Българското правителство ви подкрепя по пътя, по който вървите, независимо от това дали се намирате зад граница, или решите да се завърнете у дома“. С тези думи заместник-министърът на външните работи Георг Георгиев се обърна към представителите на българската общност в района на Торонто, с които се срещна днес.

георг георгиев срещна българската общност района торонто
bnt avatar logo
от БНТ
11:58, 05.12.2017
Чете се за: 00:39 мин.
У нас

„Убеден съм, че тези от вас, които не са се прибирали скоро в Родината ще бъдат приятно изненадани когато го направят. България е стабилна държава - брутният ѝ вътрешен продукт възлиза на над 100 млрд. лв. Това е 4% ръст на икономиката ни“, заяви Георг Георгиев пред сънародниците ни.

Той допълни, че основен приоритет на българското правителство е и реализирането на административна реформа, която да доведе до намаляване на бюрокрацията и улесняване на гражданите.

„В Министерството на външните работи вече предприехме поредица от мерки за облекчаване на административните услуги за гражданите. Една от тях е въведената възможност за заплащане на тези услуги с банкови карти и вярвам, че вече всички сте усетили положителния ефект от нашите усилия“, каза още заместник-министърът на външните работи.

;

Георг Георгиев посети две от българските църкви в окръга на Торонто. Той поднесе венец на първия български паметник в Канада - на Апостола на свободата Васил Левски и разгледа българското неделно училище „Канев“.

Заместник-министър Георгиев продължава визитата си със срещи в Отава. В канадската столица той ще разговаря с Иън Шугарт, заместник-министър на външните работи и с Ричард Уекс, помощник заместник-министъра за имиграцията, бежанците и гражданството.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Енергото във Варна предупреждава за фалшиви електронни фактури
Енергото във Варна предупреждава за фалшиви електронни фактури
БЧК обучава по първа помощ доброволци на Българското председателство
БЧК обучава по първа помощ доброволци на Българското председателство