НОВИНИ

Георг Георгиев: Всяка една спекулация за договора с Македония вреди на процеса

"Нямаме абсолютно никакви двоумения на какви езици ще бъде подписан договора за добросъседство с Македония. Всяка една спекулация вреди на процеса. В Конституцията на всяка държава пише какъв език има. Няма полемика по тази тема. Не бива сега в съвремието да разпалваме огън. Подписването на договора е приоритет за нашата политика. Няма да постигнем нещо повече от това, което е договорено през 1999". Това каза в предаването "Още от деня" Георг Георгиев, зам.-министър на външните работи. Цялото му изказване вижте във видеото.

bnt avatar logo
от БНТ
19:40, 27.06.2017
Чете се за: 00:23 мин.
По света

В студиото на БНТ той коментира, че по съвсем адекватен начин България успява да наложи своите приоритети за председателството на ЕС.

Георги Георгиев, зам.-министър на външните работи: Аз съм оптимист,че ще се справим съвсем успешно с председателството. България се подготвя много успешно за председателството. Тя показа как може да води европейски-ориентирана политика.

Георгиев увери, че по договора работят много хора с опит в дипломацията.

Георг Георгиев: Експертизата, която се прилага, е много висока. Надявам се, че с посещението на премиера Зоран Заев ще се освободи напрежението, което имаше между двете ни страни.

По скандала с директора на НДК той заяви, че не трябва да започваме с търсене на интрига, а трябва да ни вълнуват сериозни неща.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
В Провадия пак ще има минерални бани
В Провадия пак ще има минерални бани
Арестуваха кмета на септемврийското село Семчиново
Арестуваха кмета на септемврийското село Семчиново