НОВИНИ

Георги Банов: Наказанието на УЕФА е абсолютно справедливо

УЕФА ни наказа с 85 000 евро глоба и затворени изцяло трибуни за европейската квалификация срещу Чехия. Следващият мач за родните национали също ще се играе пред празни трибуни. Наказание е заради расистките прояви на част от публиката по време на двубоя с Англия. В студиото на "Още от деня" темата коментира журналистът Георги Банов.

bnt avatar logo
от БНТ
19:27, 30.10.2019
Чете се за: 00:28 мин.
У нас
Георги Банов - журналист: Наказанието на УЕФА е абсолютно справедливо. УЕФА си има строг регламент как се действа в подобни ситуации. Дисциплинарната комисия на УЕФА показа една истинска мъдрост.

Банов коментира, че в случая проблемите са предимно с Великобритания, защото английските футболисти търсят скандал.Той даде пример и за други провокации на английските футболисти по време на мачове.

У нас подобни расистки провокации е имало преди години. Български тъмнокожи футболисти не са изпитали расистки изрази от агитките, каза още журналиста. Въпреки това обаче контролът над хулиганството е занижен и има нужда от засилени мерки на стадионите.

Георги Банов - журналист: Има част от българските фенове, които не могат да влязат в европейски стадиони полусъблечени заради нацистки символи. У нас обаче могат.

Вижте целия коментар във видеото.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Няма пострадали при катастрофа между трамваи в София
Няма пострадали при катастрофа между трамваи в София
Избраха новия ректор на Техническия университет в София
Избраха новия ректор на Техническия университет в София