НОВИНИ

Георги Близнашки: Бойко Борисов направи фатална грешка

Бойко Борисов направи фатална грешка - нямаше необходимост да се обвързват резултатите от президентските избори с оценка за управлението на държавата и да подава оставка. Това заяви бившият служебен премиер Георги Близнашки в студиото на "Денят започва с Георги Любенов".

bnt avatar logo
от БНТ
09:11, 20.11.2016
Чете се за: 00:33 мин.
У нас

Според Близнашки, премиерът в оставка има проблем да прави разделение в ролята на властите.

Георги Близнашки коментира, че новоизбраният президент Румен Радев трябва да насрочи датата за следващите парламентарни избори, тъй като той е този, който ще разпусне сегашното народно събрание. Все пак Близнашки призова да се изчака решението на Конституционния съд.

При трети мандат, връчен на Патриотичния фронт, е възможно именно те да съставят кабинет в рамките на този парламент, прогнозира Близнашки и допълни, че партийните централи трябва да стоят настрана при съставяне на служебен кабинет.

При въвеждане на мажоритарна избирателна система, резултатите ще изглеждат много зле и в парламента ще влязат тези, които могат да си платят. "Нека да изпием горчивата чаша сега, преди да посегнем на Конституцията. Отминалият референдум е сериал, на който тепърва ще му гледаме трагичните последици. Имаме най-добрата Конституция в Източна Европа, не бива с лека ръка да посягаме на основния закон, призова Близнашки.


Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Пловдив след Нощта на театрите
Пловдив след Нощта на театрите
Десницата във Франция избира кандидат-президент на първи тур
Десницата във Франция избира кандидат-президент на първи тур