НОВИНИ

Георги Димитров, АБВ: Сегашното управление се изчерпа

От АБВ никой не е бил против проучванията за природен газ и нефт в Черно море. Темата се зачерква с гузност, коментира Георги Димитров, съветник на лидера на АБВ Георги Първанов, в студиото на "Денят започва".

bnt avatar logo
от БНТ
08:00, 12.05.2016
Чете се за: 00:27 мин.
У нас

Няма човек, не политик, който да е против това нещо, заяви Димитров.

Натрупа се критична маса на отхвърляне на начина, по който се развива управлението. Ние дадохме заявка от самото начало, че ще бъдем ляв коректив на управляващото мнозинство. Решението на АБВ не е спонтанно, то е обмисляно дълго време. Който е изненадан, не анализира правилно политическите процеси в страната.

Според Георги Димитров, партията ще работи за утвърждаване на алтернативните политики, които считат за най-подходящи за България. Излизането на АБВ предизвика емоции, защото интересът е обоснован. В излизането ни от властта няма нищо необичайно, да се търсят скрити теории е абсурд. Създава се впечатление за безалтернативност на сегашния модел на управление. Излизането ни от властта показва алтернативата, заяви Димитров.

По думите му, моделът на управление се е изчерпал и е време за предсрочни парламентарни избори, но не са те тези, които могат да ги инициират.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Българчета четат Шекспир в школата на холандец
Българчета четат Шекспир в школата на холандец
Мартин Димитров: АБВ нямаше място в управляващото мнозинство
Мартин Димитров: АБВ нямаше място в управляващото мнозинство