"Чакаме профилът туристи, който е бил в предишните години, много повече чужденци и много по-малко българи, което означава, че те оценяват повече нашите курорти. Това каза в "Още от деня" Георги Икономов, кмет на Банско. Той каза, че инфраструктурата там е в много добро състояние за зимата и снегопочистващите фирми са готови, но основен е проблемът е липсата на втори кабинков лифт.

Георги Икономов, кмет на Банско: За съжаление посрещаме туристите със старите ски писти и това е големият проблем на Банско. Пак ще посрещнем стотици хиляди туристи и ще ги изпратим недоволни не от хотелите и ресторантите, а от чакането на лифта. През лятото съотношението с туристи е различно.

Ако цените се повишат той каза, че туристите първоначално ще намалеят, но печалбите ще останат същите.

Георги Икономов, кмет на Банско: Когато един турист идва, той не го интересува дали е платил 50,100 или 0 лв, той си иска неговата 5-звездна услуга. Иска да е на европейско ниво и затова ниво трябва да вдигнем цените, за да се пишат качеството на услугите.

В студиото на БНТ Георги Икономов изрази мнение, че Банско е много евтина дестанация и ако искаме да вървят нещата, трябва да се вдигнат цените. Кметът заяви още, че за да има качествен персонал, трябва да има качествено заплащане и това не може да стане с 42 лв. цена за ол инклузив. Икономов изрази мнение, че предпочита заплатите да станат по-добри, така че да се задържа български персонал.

Подготвя се и инициатива, в която да се рекламира целия туристически регион.