Според шефът на Агенция "Митници" отчети за дейността на митническата система се предоставят всяка седмица на премиера Бойко Борисов и на прокуратурата. От ведомството отчетоха повишение на приходите през първото полугодие на годината.

Изтичането на информация от Агенция "Митници" е овладяно и шефът на ведомството Георги Костов дава отчет за ситуацията ежеседмично на премиера Бойко Борисов и на прокуратурата. Изпълнителният директор на митниците беше извикан в комисията за борба с контрабандата в Народното събрание, за да направи отчет заедно шефът на Националната агенция за приходите.

По думите на Костов хакването на митническата система е много сложно и затова решението на проблема не е толкова просто. Костов призна , че обявената информация от ОЛАФ за нелагално преминаване на стоки през страната е вярно. Категоричен беше обаче, че това не е дело на митниците като цяло, а на отделни служители.

По думите на шефа на митниците общият събран приход за първите шест месеца на годината се очаква да бъде 4,5 млрд. лева или с 206 млн. лева повече от същия период на миналата година.