НОВИНИ

Георги Лозанов: Необходима е промяна на закона в частта за интернет медиите

Председателят на Съвета за електронни медии в оставка Георги Лозанов заяви, че е добре да започне работа върху промяна в законодателната уредба, която да регулира дейността на интернет медиите в България. Преди това, обаче, трябва да се уточни какво точно е "интернет медия", каза Лозанов в "Денят започва с култура" и успокои, че не става въпрос за регулация на социалните мрежи, например.

георги лозанов необходима промяна закона частта интернет медиите
bnt avatar logo
от БНТ
09:47, 14.03.2016
Чете се за: 00:30 мин.
У нас

Според Лозанов, сегашният момент не е подходящ за такава законодателна инициатива, тъй като предстои избор на нови генерални директори на обществените медии - БНТ и БНР, както и президентски избори през есента.

"Не бива медиите при избори да занимават хората със себе си, а да изпълняват основните си функции", заяви Лозанов. Според него дебат за регулация на електронните медии може да започне след президентския вот.

Обединение на БНТ и БНР може да бъде много лошо, но и много добро. Сега имаме 2 обществени медии, изведнъж ще станат десетки, когато отделните програми се превърнат в почти самостоятелни медии. Това ще даде голяма територия, на която ще се разпространява плурализъм.

Обединението на КРС и СЕМ също крие риск най-вече за СЕМ, защото КРС регулира много пазари. За целта е необходимо голямо юридическо и експертно "майсторство", за да не последваме лошия пример на Унгария и Полша.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
ЕС и НАТО изразиха съпричастност с Турция заради терористичния акт
ЕС и НАТО изразиха съпричастност с Турция заради терористичния акт
Жълт код за силен вятър в Източна България
Жълт код за силен вятър в Източна България