НОВИНИ

Георги Марков: Трябва да затворим границата с Гърция

Според бившият конституционен съдия терористичните атаки имат голяма връзка с бежанската вълна. Той припомни, че това, че сме в ЕС не означава, че не сме суверенна държава и не трябва да приемаме хора, с които не искаме да живеем. Трябва да затворим границата с Гърция, за да защитим суверенитета си, каза още Георги Марков.

bnt avatar logo
от БНТ
10:13, 27.03.2016
Чете се за: 01:22 мин.
У нас

Бившият конституционен съдия Георги Марков заяви в "Денят започва с Георги Любенов", че в момента се води една много интересна дискусия дали терористичните атаки имат нещо общо с бежанската вълна. Според него има голяма връзка, защото това преселение на народите е показало колко малка е имунната система на Европа. По негово мнение Европа е беззащитна и това е провокирало в подобен момент да се извършват терористични актове.

Марков каза, че Ислямска държава и хората, които правят тези безобразия виждат, че най-важното нещо, което имаше Европа през всички десетилетия, бяха реда и законността.

Преди 6-7 месеца стотици хиляди минаха незаконно, пресичайки граници на суверенни държави, нарушиха техните закони, нарушиха техните конституции, нарушиха правилата на Европейския съюз, оставиха тонове боклуци и се роди “бежанец по желание”, заяви Марков. По чл. 2 от конвенцията за бежанците пише, че бежанците трябва непременно да уважават законите на страните, в които отиват, но нищо подобно не се случи.

;

“Тия хора нахълтаха, без да ги знаем кои са. 80% от тях имаха вид на бойци, а не на страдалци, с яки пачки и буквално нападнаха Европа”, каза бившият конституционен съдия.

По негово мнение Юнкер трябва да защитава реда, сигурността, живота и здравето на европейските граждани, а не да бъде адвокат на ислямистите. Относно разселването на бежанци по квоти в европейските държави, Марков припомни, че това, че сме в ЕС не означава, че не сме суверенна държава и не трябва да приемаме хора, с които не искаме да живеем.

“Има едно просто правило. Когато отиваш на гости някъде или искаш да живееш някъде, спазваш правилата на домакина. Тези хора, които тръгнаха, трябваше да си покажат паспортите още в Гърция. Гърция ги пусна, според мен, тя наказа Западна Европа, да вървят на там”, смята бившият конституционен съдия.

По негово мнение трябва да затворим границата с Гърция, защото има кой да отговаря и да лее сълзи за Гърция.

“Ние трябва да си защитим суверенитета, не трябва да страдаме от никакви скрупули, защото Брюксел не е някакво царство, от където някакъв цар на име Юнкер ще казва на периферията как ще живее”, категоричен беше Марков. Според него Германия и Франция са си създали впечатление, че чрез подставени лица, бюрократи в Брюксел ще могат да контролират останалите държави.

По негово мнение ако има пряк избор на европейските народ за председател на ЕК, на първи тур ще спечели Виктор Орбан.

Вижте цялото интервю във видеото:
Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Ловец ще хваща бездомните кучета във Велинград
Ловец ще хваща бездомните кучета във Велинград
​Барикадиралият се мъж в Стрелбище е стрелял по полицаи
​Барикадиралият се мъж в "Стрелбище" е стрелял по полицаи