НОВИНИ

Георги Първанов: Предсрочни избори не са необходими

Няма нищо по-естествено от това опозицията да играе по този начин. Парламентът дава лош тон в политиката с непрекъснатите скандали. Този парламент е с по-ниско КПД от всеки друг. Не мога да се сетя за много закони - това заяви президентът (2002 - 2012) Георги Първанов в предаването "Денят започва с Георги Любенов".

bnt avatar logo
от БНТ
09:17, 19.11.2017
Чете се за: 00:47 мин.
У нас
Георги Първанов: Не са необходими предсрочни избори, може да се окаже вредно. Това няма как да не се отрази на образа на България, който е тягостен, наситен с мрачни цветове. Докладът на ЕК показва, че България ще бъде обект на назидателна, менторска политика и през следващата година.

Според Първанов при единен антикорупционен орган трябва да има баланс при назначаването на негов ръководител, за да не бъде използван като политическа бухалка срещу опоненти.

Използват се "димки", забравят за 2-3 дни и след това се използва нещо ново.

За приватизацията Първанов каза, че още преди ГЕРБ е лансирал сходна идея - да се отворят икономическите досиета, където по думите му е истинската зависимост. Падането на давността на този род престъпления няма да ни представи добре пред европейските и световните ни приятели, защото остават други престъпления, за които давността ще продължи.

Не може всеки, който се е докоснал до властта, да почне да кърпи Конституцията по груб начин, това може да създаде конституционен нихилизъм в обществото. Няма да вкарат никого в затвора, ще се разрази полемика, но в държавния бюджет пари няма да влязат. И това ще мине до следващите избори.

Никой от моята фамилия не е печелил обществени пари, спирал съм мои роднини да работят държавна работа, коментира Първанов.

Той призова народното събрание да прегласува мораториума върху забраната за строителството на АЕЦ "Белене", в противен случай може да се изпусне последният влак за реализирането на проекта.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Малко са донорите на генетичен материал
Малко са донорите на генетичен материал
Миньори по неволя: Как сайтове печелят дигитални пари чрез посетителите си
Миньори по неволя: Как сайтове печелят дигитални пари чрез посетителите си