В студиото на "Още от деня" избраният за депутат от БСП Георги Свиленски изрази надежда, че новото правителство на ГЕРБ и ОП ще предложат нещо за развитието на България.

"Аз не виждам следващо правителство с премиер Борисов с какво би било по-полезно, когато през цялата кампания колегите от ГЕРБ обясняваха, че ни предлагат същото, но в повече. Надявам се с участието на патриотите тези неща да се променят и да предложат нещо за българските граждани, за българската икономика, за развитието на България".

Според Свиленски, ако патриотите успеят да убедят ГЕРБ при тези преговори, че трябва да приемат повече неща в защита на българския производител, в защита на българската икономика, в защита на социалната система може би ще видим такова правителство.

Свиленски обаче заяви, че ако такова нещо не се случи, то България няма смисъл от такова продължаващо управление.

Относно равносметката на БСП за резултатите от изборите Свиленски заяви:

"Виждаме, че желанието на хората да има промяна се увеличава, виждаме шанс това да се случи. Да, този път това не можа да стане, но това ни дава кураж и надежди, че с политиката която водим, с посланията по време на кампанията и след това сме на правия път и следващ път тази промяна няма как да не стане в България".