НОВИНИ

Георги Свиленски, БСП: В този парламент нямаме място

Депутатът от БСП Георги Свиленски заяви, че настоящия парламент няма политика и парламентаризъм, а има пазарлък и договорки. Коментара си той направи в студиото на „Още от деня“ по повод отхвърлянето на ветото на президента Радев върху текстове от Изборния кодекс. Свиленски допълни, че БСП ще се върне в парламента, когато бъдат изпълнени условията на партията и заяви, че никой няма нужда от парламент без опозиция.

bnt avatar logo
от БНТ
18:50, 06.03.2019
Чете се за: 00:39 мин.
У нас

В този парламент няма политика, парламентаризъм, а има пазарлък и договорки, заяви зам.-председателят на ПГ на „БСП за България“ Георги Свиленски. Управляващите все още не са наясно искат ли машинно гласуване, или не, или искат, но няма възможност за въвеждането му, допълни той.

Георги Свиленски повтори обвинението на лидера на БСП Корнелия Нинова, че цената на ДПС да гласува срещу ветото на президента върху текстове от Изборния кодекс е да се опростят дългове на Мюфтийството.

Георги Свиленски, зам.-председател на ПГ на БСП за България: Първа точка в петък е Закона за вероизповеданията, включена вчера в парламента. Комисията е утре. Това стабилно законодателство ли е?

Миналото на БСП с ДПС беше на принципна основа и беше на основа на коалиционен договор, заяви Георги Свиленски.

;

По думите му, управляващите се страхуват от БСП, защото Столетницата им е алтернатива. Липсата на машинно гласуване и неактуализирането на избирателните списъци са фактори, които биха допринесли за опорочаване на вота, заяви Свиленски и допълни, че макар президентът Радев да е избран по същите правила, никой не оспорил легитимността на избора му.

БСП ще се върне в парламента, когато бъдат приети четирите условия на партията. Никой няма полза от парламент без опозиция.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Разрушиха мигрантски лагер в Италия
Разрушиха мигрантски лагер в Италия
Възможна е нова промяна във формулата за пенсиите до края на годината
Възможна е нова промяна във формулата за пенсиите до края на годината