Депутатът от БСП Георги Свиленски заяви, че настоящия парламент няма политика и парламентаризъм, а има пазарлък и договорки. Коментара си той направи в студиото на „Още от деня“ по повод отхвърлянето на ветото на президента Радев върху текстове от Изборния кодекс. Свиленски допълни, че БСП ще се върне в парламента, когато бъдат изпълнени условията на партията и заяви, че никой няма нужда от парламент без опозиция.

В този парламент няма политика, парламентаризъм, а има пазарлък и договорки, заяви зам.-председателят на ПГ на „БСП за България“ Георги Свиленски. Управляващите все още не са наясно искат ли машинно гласуване, или не, или искат, но няма възможност за въвеждането му, допълни той.

Георги Свиленски повтори обвинението на лидера на БСП Корнелия Нинова, че цената на ДПС да гласува срещу ветото на президента върху текстове от Изборния кодекс е да се опростят дългове на Мюфтийството.

Георги Свиленски, зам.-председател на ПГ на БСП за България: Първа точка в петък е Закона за вероизповеданията, включена вчера в парламента. Комисията е утре. Това стабилно законодателство ли е?

Миналото на БСП с ДПС беше на принципна основа и беше на основа на коалиционен договор, заяви Георги Свиленски.

Нинова: Отхвърлянето на ветото за Изборния кодекс е сделка между ГЕРБ и ДПС

Нинова: Отхвърлянето на ветото за Изборния кодекс е сделка между ГЕРБ и ДПС

Първи коментар от парламентарната група на БСП, които отсъстваха от повторното гласуване на промените в Изборния кодекс. Според левицата отхвърлянето...

По думите му, управляващите се страхуват от БСП, защото Столетницата им е алтернатива. Липсата на машинно гласуване и неактуализирането на избирателните списъци са фактори, които биха допринесли за опорочаване на вота, заяви Свиленски и допълни, че макар президентът Радев да е избран по същите правила, никой не оспорил легитимността на избора му.

БСП ще се върне в парламента, когато бъдат приети четирите условия на партията. Никой няма полза от парламент без опозиция.

Димитър Лазаров, ГЕРБ: Условието на БСП е да изберем г-жа Нинова за премиер

Димитър Лазаров, ГЕРБ: Условието на БСП е да изберем г-жа Нинова за премиер

В студиото на „Още от деня“ депутатът Димитър Лазаров от ГЕРБ заяви, че условието на БСП да се върне в парламента е лидерът ѝ Корнелия Нинова да бъде...