Утре ще се състои поредното заседание на 49-ия конгрес на БСП и на него ще бъдат приети основните документи на партията във връзка с предстоящите избори - евроизбори, местни и предсрочни парламентарни избори. Това каза в студиото на "Още от деня" председателят на ПГ на "БСП за България" и председател на предизборния щаб на социалистите Георги Свиленски.

"На този конгрес ще бъдат приети визия за Европа - това е проектът за изборна платформа, и проекта за визия за България - този проект, който създадоха всички българи. Стана един смислен, сериозен документ и утре остава да бъде финално приет на заседанието на конгреса", уточни той.

По думите му "интригата "Станишев" се привнася отвън в БСП", защото още не е стартирала процедура по номинация на евродепутати.

"Процедурата стартира сега и до 20 февруари основните партийни организации и други ще издигат кандидатури. Ще се видят какви са предложенията и Националният съвет ще определи и водача, и ще подреди листата", обясни Свиленски.

Според всеки един настоящ евродепутат от БСП "заслужава да продължи да бъде сред потенциалните нови евродепутати", включително и Сергей Станишев.