НОВИНИ

Георги Свиленски: Интригата "Станишев" се привнася отвън в БСП

Утре ще се състои поредното заседание на 49-ия конгрес на БСП и на него ще бъдат приети основните документи на партията във връзка с предстоящите избори - евроизбори, местни и предсрочни парламентарни избори. Това каза в студиото на "Още от деня" председателят на ПГ на "БСП за България" и председател на предизборния щаб на социалистите Георги Свиленски.

bnt avatar logo
от БНТ
18:47, 25.01.2019
Чете се за: 00:24 мин.
У нас
"На този конгрес ще бъдат приети визия за Европа - това е проектът за изборна платформа, и проекта за визия за България - този проект, който създадоха всички българи. Стана един смислен, сериозен документ и утре остава да бъде финално приет на заседанието на конгреса", уточни той.

По думите му "интригата "Станишев" се привнася отвън в БСП", защото още не е стартирала процедура по номинация на евродепутати.

"Процедурата стартира сега и до 20 февруари основните партийни организации и други ще издигат кандидатури. Ще се видят какви са предложенията и Националният съвет ще определи и водача, и ще подреди листата", обясни Свиленски.

Според всеки един настоящ евродепутат от БСП "заслужава да продължи да бъде сред потенциалните нови евродепутати", включително и Сергей Станишев.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Сидеров: Атака има готовност да се яви и самостоятелно на евроизборите
Сидеров: "Атака" има готовност да се яви и самостоятелно на евроизборите
Работодателите се обявиха против съживяване на спящите акции от приватизацията
Работодателите се обявиха против съживяване на "спящите" акции от приватизацията